БГ туризъм : В Созопол руски турист вилня срещу персонал и полиция, работник в хотел обра колегите си,в Приморско хванаха младежи в автомобил пълен с наркотици

На 14.06.т.г. в Районно управление – Созопол е получено съобщение за непристойни действия / обиди и закани към персонала на хотелски комплекс, разположен на ул. «Одеса» в Созопол/, осъществени от 47 годишния руски турист Д.И. Същият продължил с противоправното си поведение и спрямо дошлите на място полицейски служители, което наложило задържането му за срок до 24 часа и съставянето на акт по Указа за борба с друбното хулиганство. Наложена му е административна санкция – глоба в размер на 500 лв.
Вчера около 15.05 ч. в Районно управление – Созопол е получено съобщение за това, че в заведение „Сала”, разположено на созополското яхтено пристанище, за кражба на лични вещи и парични средства от персонала на обекта е задържан криминално проявения Б.С., 39 годишен от Оряхово, дошъл като кандидат за помощник-готвач в заведението. Установено е, че Б.С. отишъл в сервизното помещение на обекта, където целия персонал държи личните си вещи и пари, взел дамската чанта на една от сервитьорките и отишъл с нея в тоалетната. Откраднал портмонето със сумата от 140 лв., но при излизане от тоалетната, е засечен от сервитьорката, която констатирала липсата на парите и алармирала главния готвач, който задържал и Б.С. до идване на полицейските служители. По случая е образувано бързо полицейско производство.
На 15.06. на КПП- Китен, служители от Районно управление – Приморско спрели за проверка лек автомобил «Фиат Типо», със софийска регистрация, управляван от криминално проявената Т.Х., 19 годишна, с която се придвижвали още трима младежи. Служителите забелязали, че от автомобила се носи миризма на марихуана, но Т.Х. заявила, че й прилошало, като отишла към контейнер, разположен в близост до автомобила. Полицаите видели, че 19 годишното момиче изхвърлила в контейнера седем пакетчета с марихуана и две с амфетамин. Същите са намерени и иззети. Т.Х. е задържана за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство. При проверката на пътуващия в л.а. „ Фиат” И.С., 20 годишен, криминално проявен от София, са намерени гъби, за които младежа обяснил, че ползва за лечение на заболяване. При направения полеви наркотест гъбите реагирали на „ екстази”. И.С. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Дора Мунчева