Британците изпратиха „много ясно съобщение“ на страните от Източна Европа

С вота си, британците изпратиха „много ясно съобщение“ на страните от Източна Европа относно нуждата от намаляване на имиграцията в Обдиненото кралство. Това е заявила Тереза Мей, на посещението си в Полша, съобщава bristolnovini.com позовавайки се на британския „Гардиън“.

По информация на британския ежедневник тя е отправила това предупреждение на конференция със словашкия министър-председател в Братислава, а след това и на конференция с полския министър-председател във Варшава. Посещенията за част от обиколката и в европейските столици, с цел да постави основите за излизането на Великобритания от Европейският съюз.

Европейският съюз е забранил на страните членки да водят каквито и да е преговори свързани с Брексит докато Великобритания не задейства член 50 от Лисабонския договор и не започне процедурата по излизане от съюза. Въпреки това Тереза Мей е посетила шест европейски лидери за последните осем дни, за да разбере какви са възможностите да запази свободната търговия с ЕС и в същото време да ограничи свободното движение на хора.
Beata
В отговор, полския министър-председател — Беата Жидло подчерта, че Полша вижда свободното движение на хора като ключов въпрос.“ Бъдещите споразумения между ЕС и Обединеното кралство свързани със свободното движение на хора, стоки и капитали ще са най-важната част от преговорите между двете страни“ съобщава тя цитирана от „Гардиън“ .“… няма да бъде лесно. Но мисля, че и за Великобритания, и за ЕС е много важно тази една от четирите свободи свързани със свободното движение в общия вътрешен пазар, да бъде запазена“ – заяви още полския премиер.

Собственик на strandjanews.com

Facebook