Вело Царево за първи път с участие в професионалното колоездене, ще бъде домакин на кръг от „Черноморска лига“

Зала „ Галерия“ на Общински исторически музей- град Царево събра велосипедисти и любители на спорта от всички възрасти.
Повод за това бе представянето на спортния календар на „ Вело Царево“. Организаторите и учредители на клуба Стоян Чайков и Георги Стоянов представиха планираните от тях дейности, основни концепции, елементи и характеристики на спортните мероприятия за 2018-та година.
Съботно-неделните карания с тренировъчен характер с местни деца по шосе и горски пътища са факт още от самото начало на годината.

За първи път в Царево, на 02 и 03 юни, ще бъде организирано професионално многоетапно състезание по колоездене за юноши младша възраст – кръг от сериите “ Черноморска лига“
„ Предизвикай Странджа“ се провежда за втора поредна година като част от спортната програма на клуба и е със състезателен характер.
Заложените в програмата събития включват още велообиколки из страната за подготвени колоездачи, планински маратон „ Огнените пътеки на Странджа“, участия в „ Живей Активно в Царево“, „ Изкачване на връх Ботев“ и др.

Гостите на събитието по представяне на „ Спортен календрар 2018“ се насладиха и на вълнуващите кадри от миналогодишното издание на „ РибоВело 2017“.
Уникално преживяване, създадено от комбинацията от неговата програма, аудитория, условия и
начини на организиране и поднасяне, това е което залага “ Вело Царево“ в своята спортна програма, която предстои да стане факт през 2018-та година.

Дора Мунчева