Вятър и силна вълна отложиха старта на турнира по подводен риболов в Царево

Той обаче стартира утре , тъй като прогнозите за времето са изключително добри харпунистите да влязат в морето.
Държавното първенство по подводен риболов трябваше да започне днес, но заради вятър и силна вълна стартът бе отложен за утре. Над 30 състезатели от почти всички спортни клубове в страната се включват в атрактивната надпревара, която освен точки в личния актив ще им донесе и престижни купи и медали.
Състезанието е традиционно за спортния календар на община Царево и се подпомага изключително много от ръководството на Царево в лицето на кмета Георги Лапчев.
Състезателите вече са в града с посрещнаха с разочарование новината, че стартът днес се отлага. Това обаче категорично е както за тяхната сигурност, така и за сигурността на водачите им с необходимите рибарски лодки.

image-1024x809

Утре началото на състезанието е насрочено за 10 часа, а под водата състезателите ще прекарат 5 часа в гоненето на морските обитатели.
Освен Държавното първенство Царево е домакин и на паралелния турнир за Купа “ Василико“, където най-добрият ще има честта да получи Купата на Кмета на общината. Това на практика е и последната официална тренировка на националите ни, които също са в Царево и само след две седмици им предстои участие на Световно първенство на гръцкия остров Сирос.

Дора Мунчева