В Деня на самодееца: Кмет- самодейка вече три години прославя българския фолклор

Млада, амбициозна и много чаровна. Така може да бъде определена един от кметовете на морските ни курорти. Става въпрос за кмета на топ курорта Лозенец, в община Царево- Женя Гандиева.
Защото освен да стои здраво на кормилото на едно от най- предпочитаните за почивка места по Черноморието ни, Женя Гандиева е и запалена …самодейка. Която днес също с гордост може да празнува.
Амбициозната дама вече три години е член на женската битова група към читалище “ Искра-1952″ село Лозенец и казва, че това я прави щастлива. В групата от още 15 жени, чийто ръководител е Соня Тодорова, разлика по чин и професия никога е нямало. Дамите са приятелки и по никакъв повод не чувстват кметското присъствие притеснително. Напротив- радват се, че рамо до рамо с тях е и любимата им кметица.

Събират се веднъж седмично , за да си попеят и споделят ежедневните си радости и проблеми. Но се чувстват удовлетворени, защото правят това с много желание и вдъхновение.Момичетата от групата са участници във всяко едно мероприятие от културния календар на курортното селище, а вече имат участия и зад граница. През октомври те представиха община Царево на фолклорен фестивал в Охрид.
Припомняме, че Женя Гандиева спечели категорично извънредните кметски избори през април миналата година, наследявайки напусналата поста по лични причини друга дама Мария Василева.

Дора Мунчева