Дамите от третата възраст в Приморско показаха, че и жените знаят как да празнуват Трифон Зарезан

Прекрасните дами от клуб “ Морска звезда“ не пропуснаха днешния светъл празник ,за да покажат, че макар и жени, те отлично знаят как да го празнуват. И да се веселят от сърце. И тъй като отдавна са доказали, че могат да направят един купон наистина незабравим, потвърдиха това и днес- в Деня на Свети Трифон.Но не с ножици на лозовия масив, а пред отрупаните маси в любимия им клуб в центъра на Приморско. Заедно с безбройните кулинарни изкушения , на масите не липсваха бутилки с домашни вина и ракии, която всяка една от тях беше донесла , за да се похвали пред останалите дами от клуба. Днес те бяха си поканили и скъпи гости- жени от клуба в Ясна поляна, с които си размениха символични подаръци- по една красива народна песен.

И макар, че музика от всички стилове не липсваше и момичетата се справиха отлично с танците, със сигурност акцентът и този път бяха звучните странджански мелодии, под които се извиваха дълги и кръшни хора.

„Това, че е Трифон Зарезан, на който обикновено първи започват да празнуват мъжете, не означава,че ние не можем и не знаем да го почетем. Правим това, за да покажем, че за нас са важни традициите и ние като техни ревностни пазители, се опитваме да ги съхраним и предадем на нашите внуци. Защото това е българското- песента, хорото и танца. И докато можем, ще продължим да го правим и да покажем, че докато традициите са живи, ще пребъде и България“- споделиха дамите от третата възраст.

Дора Мунчева