Доживяхме! Започва ремонт на пътя Царево- Малко Търново

Добрата новина е съобщила Бургас народният представител Ивелина Василева на извънреден брифинг пред журналисти, който дадоха всички нейни бургаски колеги преди по-малко от час.
Отсечката не е обновявана от 40 години и е в окаяно състояние. Още тази година ще се изработи технически проект за рехабилитацията му и в най-кратки срокове ще започне реконструкцията. По предварителни изчисления са необходими 19 млн.лева.
” Наясно сме, че този път трябва да се оправи, за да се свърже вътрешността на страната с черноморското крайбрежие. Заради това поддържаме непрекъснат контакт и чрез питания до министъра Николай Нанков”- съобщава Флагман.бг.

За ремонта на въпросната отсечка хората в общините Царево и Малко Търново настояват от .Темата е болезнена ,защото на места пътят вече е почти непроходим и е на път да откъсне Странджа от морето.Кметовете на двете общини Георги Лапчев и Илиян Янчев също многократно са поставяли въпроса,а преди време беше внесена и подписка със стотици имена,които заплашиха,че ще започнат протести,ако не им бъде обърнато внимание.
Сега,след като средства вече са осигурени,остават бързите действия и стартиране на ремонтните дейности.Със сигурност обаче и тази зима пътят ще остане труднопроходим и опасен заради острите завои.

Дора Мунчева