Една седмица Царево ще се превърне културната столица на България

Първото издание на фестивала “ Арт Поток” ще се проведе това лято, между 18 и 25 юли в град Царево. Организаторите на културните празници  Hacienda Beach-Лозенец и Община Царево са подготвили за публиката изложби, концерти, литературно четене и изпълнение на  седем хитови театрални представления.

Началото ще бъде дадено на 18.07/понеделник/ с интересна изложба на тема „Слонът“ в Общински исторически музей – Царево. На 19.07/понеделник/ известния писател, драматург и режисьор Елин Рахнев ще представи пред морската публика второто издание на култовата си стихосбирка „Канела“.
От 19 юли стартира и театралния маратон в НЧ “Георги Кондолов-1914“. Първата вечер е запазена за постановката „Свалячи“ от Елин Рахнев с участието на Малин Кръстев и Герасим Георгиев-Геро, на 20 юли театралната сцена ще приюти актьорите Игор Дамянов и Иван Тодоров с пиесата „Умирай лесно“, кралицата на българския театър Татяна Лолова ще гостува на 21 юли в Царево с моноспектакъла си „Дуенде“ по текстове на Ф.Лорка и Р.Апостолова, много смях очаква почитателите на комедията на 22 юли, когато ще се играе пиесата от Жолт Пожгай „Кастинг за мъже“ с участието на Мария Сапунджиева и Геро, на истинска „Любовна афера“  ще станат свидетели зрителите на 23 юли, а Ернестина Шинова и Димитър Баненкин са главните герои в пиесата на Филип Блазбанд, 24 юли е запазен за спектакъла „Фенове“ с участието на Стоян Руменин и Георги Атанасов, финала е на 25 юли с моноспектакъла на актьора от НТ „Иван Вазов“ Георги Мамалев, който ще зададе житейския въпрос „Какво става?“. След края на представленията зрителите ще имат възможност да се запознаят и разговарят с актьорите.
Билети за събитията от фестивала може да откриете в Еventim, както и  на каса, нaмираща се в офиса на Туристически  информационен център Царево (сградата на пощата), работно времe всеки делничен ден от 10 до 12часа и 14 до 17часа

Собственик на strandjanews.com

Facebook 

Leave a Comment