За пореден път: Царевската борба си има шампион!

Това е 13-годишният Димитър Рачев , който категорично грабна златото, преборвайки сериозната си конкуренция на ДЛП в Горна Оряховица. С бронз пък се окичи 11- годишният Димитър Тодоров в кат.32 кг.

Малкият борец взе участие в надпреварата в град Горна Оряховица от Личния Държавен шампионат за деца в класическата борба. Митко е възпитаник на клуб “ Крали Бимбалов“, а негов личен треньор е ….собственият му баща и известно име в бургаската борба Стоян Рачев. Макар и трудно, Митко се справи със сериозната конкуренция от още 15 момчета и успя да отстрани в своята категория- до 66 кг дори състезатели от именити спортни школи. Зад него останаха представителите на елитните школи на “ Берое“ и Кюстендил. Макар и още ненавършил напълно 13 години, Митко вече има поводи да се гордее- той е носител на много медали и престижни отличия- едно от които от Международния турнир преди две години в Сърбия.

„Радвам се, че усилията ни- моите и неговите, които не са никак малко, защото той започна още на 8 години, сега се възнаграждават. Радвам се с него и като треньор, и като баща, гордея се и му желая да продължава все така смело напред. Дано продължи моя път и постигне успехи в борбата.“- коментира пред наш репортер гордият треньор и негов баща Стоян Рачев.
Екипът на СтранджаНюз също поздравява малкия шампион за поредния златен медал и му желае още много и престижни отличия, купи и медали. Митко и останалите в клуба вече започнаха подготовката си за предстоящия Международен турнир в Стара Загора. Следва и друг такъв в Кюстендил. От своя страна кадетките се подготвят за участие за турнир също в Стара Загора, после и в Кюстендил.

Дора Мунчева