За четвърти път в Царево – литературен конкурс “ С море в сърцето“

Националният конкурс се провежда под патронажа на кмета на общината инж. Георги Лапчев
и е отворен за участие за всички български автори.
Желанието на организаторите е да се популяризира изключителното природно богатство и културата в района, които го превръщат не само в желана туристическа дестинация, но и в място за срещи на изкушените от литературата и от изкуството като цяло.

Приемат се произведения в два жанра – поезия (до 2 лирически творби) и кратка проза (1 текст с общ обем до 5 страници, оформени по БДС – с 30 реда на страница и 60 знака на ред). Конкурсът е явен. Всеки участник може да изпрати на посочения по- долу електронен адрес творбите си с точна информация за
обратна връзка.

Изискването е произведенията да не са публикувани другаде, освен в периодичния печат и да не са награждавани в други регионални или национални конкурси
Авторите, отличени на първо, второ и трето място в разделите поезия и проза ще получат грамота и парична награда. Журито по преценка може да присъди и поощрителни награди.
Текстовете на спечелилите в конкурса ще бъдат качени на официалния интернет сайт на община Царево. Ще бъде издаден и сборник с номинираните произведения на участниците в конкурса.
Наградният фонд се осигурява от община Царево.

Творбите се изпращат по електронен път, на адрес www.tsarevo.org до 10.06.2018 г
Допълнителна информация на телефон 0590/5 5030.

Официалната церемония по награждаването ще се състои в края на месец юни на сцената на Лятното кино в град Царево.

Дора Мунчева