Кметът на Малко Търново: “ Вместо да Ви поздравя за Баба Марта, аз чувствам вина!“

С емоционално обръщение към своите съграждани и жители на общината излезе преди малко кметът на Малко Търново Илиян Янчев от личната си стена в социалната мрежа. Ето как се опита да честити Баба Марта той към всички в пограничната община.Снимката също е негова отпреди два дни, когато лично е обхождал местата, сполетени от тежката зима.

„Много исках днес с лекота да честитя на всички ви Баба Марта и празника на самодейците, да ви пожелая много щастливи мигове, здраве и усмивки..
От сутринта обаче мисълта, с която се събудих, е за хората по селата, които трето денонощие нямат ток, а някъде и вода! В Граматиково, Заберново, Визица, Калово, Звездец, Сливарово, Бръшлян, Стоилово…
Хората бедстват!
Виждам, че екипите на EVN работят, че ситуацията е сложна и мащабна, но това не премахва от мен усещането за вина…
Забравени ли сме наистина от Бога?! И виновни ли сме, че избрахме да останем тук, в нашето място, в нашата Странджа?! Тежи ми безхаберието. Чувствам се безсилен от невъзможността да променя каквото и да е било. Не че ще се откажа някога, ще продължа с всички сили да опитвам да бъда чут! Трудна битка, в която знам че не съм сам – с вас съм!
Честита Баба Марта, приятели!“

Дора Мунчева