Кметът на Царево с официално поздравление към всички самодейци

Кметът на Царево- инж. Георги Лапчев излезе с официално обръщение към всички самодейни колективи на територията на общината. Поводът- днешният им празник Деня на самодееца.
Петте читалища в общината- в Царево, Лозенец, Ахтопол, Кости и Бродилово са центровете, съхраняващи години наред традиции,обичаи и по този начин пазители на българщината. Към тях са сформирани певчески и танцови формации, театрална група, а мъже, жени и деца заедно радват населението на всеки един празник. Отделно всички тези формации са носители на безброй престижни награди от форуми и изяви у нас и в чужбина.

16997851_1581051335256928_448274475070447904_n

Някои от самодейните формации са инициатори на станали вече традиционни фестивали,надпявания и надигравания от национален ранг. Мащабен по своите размери е и провеждащият се всяка година Общински преглед на художествената самодейност, в който фолклорът тържествува.
Екипът ни се присъединява към официалния поздрав на кмета- инж.Георги Лапчев и също поздравява всички самодейци с техния празник и им пожелаваме още дълги години да правят това, което ги превръща безспорно в добрия пример за подрастващите поколения!

Дора Мунчева