Кой заема поста на Румен Петков в партия АБВ?

След проведения Конгрес на АБВ, за зам.-председател на новоизбрания лидер е определен Марин Киров. Той е част от новата вълна политици, пред които стои тежкия ангажимент да вкарат отново партията в парламента.

Марин Киров е възпитаник на СОУ „Н.Й.Вапцаров“, гр. Царево. Дипломиран и практикуващ юрист от 2010 г., доктор по правни науки. Той е учредител на Европейския институт за държавата и правото, организация работеща в сферата на законодателството и подобряване на държавното управление.
До момента беше председател на Правния съвет и ръководител на парламентарната дейност на партията на президента Първанов. Той е човекът, който представлява пред съдилища и институции АБВ , последната експертна инстанция преди една идея да се превърне във внесен законопроект от парламентарната група.

16143562_1291503547577245_3508370051367820042_o
През 2015 г. участва пряко в поредната поправка в Конституцията на Република България в частта Съдебна власт като консултант към Временната комисия за обсъждане на Законопроект за изменение и допълнение в Конституцията на Република България в 43-то Народно събрание. Член е на Съвета по съдебна реформа към министъра на правосъдието.
Малко позабравен факт е, че Киров бе ученикът на Петко Арнаудов и Евгений Мосинов, човекът който трябваше да бъде подготвен да поеме щафетата от кмета в управлението на града. Една промяна в Царево, която обаче закъсня. През 2011 г. именно Марин Киров оглави Инициативния комитет за издигането на Петко Арнаудов за кмет на Царево. Въпреки доброто представяне тогава, изборите за екипа му бяха неуспешни, а той продължи да работи по специалността си като юрист за новоизбрания кмет Лапчев. Скоро след това обаче разбрал за учредяването на АБВ, Киров се премести в София и стана неразделна част от екипа на Първанов.

16117300_1291482257579374_2141909557_n
Киров е известен със своята диалогичност, не са тайна добрите му отношения с министъра на правосъдието Екатерина Захариева. Често може да бъде „хванат“ на раздумка в парламента с неговия приятел Емил Димитров – Ревизоро или с депутати от ГЕРБ и партията на Доган. Дали тези негови качества ще помогнат за доброто представяне на партията му, предстои да видим.

Собственик на strandjanews.com

Facebook