Малките фолклорни таланти от “ Урдовиза“ ще бъдат участници в Годишния концерт на БНР

На 04.03.малките славейчета ще вземат участие в големия Годишен концерт на БНР, който ще бъде предаван и излъчен и на живо по националната телевизия. Детската фолклорна формация си извоюва това право и чест след като децата станаха едни от лауреатите за млади фолклорни таланти на предаването “ Рано в неделя“ по националния ефир. В него всяка седмица се състезават различни участници от цяла България, а децата от “ Урдовиза“, макар че участват за първи път , са един от победителите за декември. Песента, донесла им победата е “ Добър юнак, коладе ле“. Именно там ще им бъде връчена и наградата.

Дфф “ Урдовиза “ към НЧ “ Свобода- 1948″ град Китен, община Приморско са носители и на други престижни награди от участия на музикални форуми. Техен ръководител и създател е народната певица Златка Ставрева, която е отдала цялата си енергия на работата с децата. Тя води още две детски вокални формации- “ Нестинарче“ в община Царево и “ Алени божурчета“ в община Средец. В благородната мисия помага любимият и на децата корепетитор маестро Пламен Янев.
А ДФФ “ Урдовиза“ пък тази година ще има сериозен повод за гордост и празнуване. Детската група ще отбележи своя 5- ти юбилей, за който също със сигурност подготвят изненади.

Дора Мунчева