Мъжката група на село Бродилово вече с официални участия

Вчера те представиха повече от достойно странджанския фолклор на Фестивала на суджука в несебърското село Кошарица. Групата беше там по покана на кмета и стана част от големия празник. Въпреки, че това е едва третото им участие пред публика , мъжете успяха да впечатлят както местните хора , така и стотиците гости на фестивала. Техен ръководите е младия и сърцат народен изпълнител, любимец на хората в Странджа- Костадин Михайлов. Най-малък сред мъжката компания на групата е 14 -годишният Филип. А към тях досега всеки път с желание се присъединява и солистът на ДФФ “ Нестинарче“ Георги Йовнов от Царево.

Създаването на групата по неговите думи става като на шега една вечер преди три месеца в родното му село Бродилово, в сърцето на Странджа. Мъжете, всички негови по-големи приятели с ентусиазъм приемат идеята и групата за няколко дни вече е факт. Самият той освен певец и потомствен нестинар свири на и на тъпан. В акомпанимента им помагат близки на Динко музиканти.

Дебютът им е десетина дни след това, когато поднасят специалния си поздрав на бенефисния концерт на Квартет “ Китен“ на 21.11.в Историческия музей в Приморско. Следва второ участие – на коледния концерт в НЧ “ Л. Н. Толстой“ в с. Ясна поляна. За да се появят много по-уверени вече вчера на Фестивала на суджука в несебърското село.

„Справиха се перфектно, а представянето им беше чудесно. Вече сме разучили и нови песни , с които тепърва ще се представяме на фолклорни форуми и фестивали. Готвим се за “ Орфееви таланти“ Пловдив, както и за другите такива значими събития.Тези мъже от село Бродилово напълно заслужават да участват и повече хора да видят и чуят техните изпълнения. Благодаря им за старанието и упоритостта, но като група те се справят страхотно.“- коментира пред нас Костадин Михайлов.

Дора Мунчева