Обвиняемият Владимир Колев не се яви в съда, адвокатът му го брани със зъби и нокти

Обвиненият за смъртта на 33-годишния Евелин Дуков от Царево – шофьорът Владимир Колев не дойде на съдебното заседание, на което в момента се разглежда жалбата му срещу определената му мярка за неотклонение „задържане под стража“. Колев е подал молба да не се явява, поради вложено здравословно състояние и стара черепно-мозъчна травма- съобщава БургасИнфо.

„Нито един път не е осъждан за употреба на алкохол за 37 години стаж като водач, има единствено акт за Гражданска отговорност и един фиш. Присъдите му са за кражби. Той казва, че не е виновен за случая и нито един свидетел няма да го е виждал да кара колата.“, е заявил адвокатът му пред журналисти в кулоарите на съда.Той настоява за нов преглед от специалист от Лекарския съюз във връзка с тежка черепно-мозъчна травма в миналото,която Владимир бил претърпял.Затова и ще настоява мярката му да променена с „домашен арест“.

В съдебната зала обаче прокурорът е бил категоричен, че от доказателствата става ясно, че именно Владимир Колев е карал автомобила.
Съдът ще се произнесе в 14 часа.

Дора Мунчева