Още едно читалище в община Приморско чества юбилей

НЧ „Отец Паисий- 1927“ в Ново Паничарево отпразнува 90-годишнината си

С богата концертна програма културната институция отпразнува своята 90- годишнина. Тя бе посветена и на наближаващите Коледни и Новогодишни празници.

Участие в празника взеха местните самодейни групи ФГ „ Зеленика“ и ДФФ „ Паничарче“, а гости на тържеството бяха ФГ „ Бисерна перла“, „ Ветренски славеи“ и солистките Пламена Илиева и Радка Тошева.
На сцената се редуваха групи и индивидуални изпълнители, които показаха резултатите от своя талант и труд. С песни и танци – образци от българското народно творчество самодейците покориха публиката и доказаха, че вековните ни традиции са живи. Всяко тяхно изпълнение бе възнаграждавано с нестихващи аплодисменти.

Читалищното настоятелство връчи плакети на хората, които през годините са допринесли за съхранението и развитието на читалището, което пази и развива българското просвещение и дух вече 90 години.
Сред наградените бе и народният представител от ПП ГЕРБ Ивелина Василева, която присъства на юбилейното събитие. С плакет бе удостоен и кметът на община Приморско д-р Димитър Германов. Той бе получен от председателя на общински съвет Златина Тюлиева, която също връчи награда на юбилярите, придружена с кошница с почерпка.

Ден по-рано 90-годишен юбилей празнува и читалище „Виделина“в съседното село Веселие.

Дора Мунчева