Панайот Рейзи: „Ако се налага, нека да се обадят и лично на мен.“

В официално обръщение към гражданите, кметът на Созопол – Панайот Рейзи, призовава своите съграждани да бъдат внимателни и предпазливи заради зачестилите случаи  на телефонни измами. Публикуваме целия текст в оригинал така както е публикуван в страницата на общината:

„Уважаеми съграждани,

Обръщам се към вас с тревога и загриженост, заради зачестилите случаи в Созопол на прояви на т.нар. „ ало измамници”. Престъпниците насочват своето внимание най- вече към възрастни и самотноживеещи наши съграждани, като използват тяхната безпомощност, за да ги изплашат, манипулират и ограбят.

С бездушие, граничещо с цинизъм, „ало измамниците” съобщават трагични или новини за най- близките в семейството. Разчитат на привързаността на възрастните хора и липсата на адекватна реакция от тяхна страна, за да ги травматизират, изплашат и да им вземат спестяванията под формата на помощ за техния пострадал близък.

Апелирам към нашите възрастни съграждани, бащи и майки, да не се поддават на подобни телефонни обаждания. Ако станат обект на такова обаждане, нека първо се обадят на своите близки, за да се чуят с тях. Да се обадят на полицията, да потърсят съвет от съсед или приятел. Ако се налага, нека да се обадят и лично на мен.

Апелирам и към банковите клонове в нашия град. Нека служителите в тях да бъдат много внимателни, когато възрастни хора теглят големи суми.

Живеем в трудни времена и подобни престъпления към най- уязвимите в нашето общество трябва да ни накарат да бъдем съпричастни и да помагаме. Нека всички бъдем много внимателни и при необходимост да помогнем.

Нека заедно се преборим с това престъпление.“

Панайот Рейзи

Собственик на strandjanews.com

Facebook