Почина един от радетелите на българщината в Странджа

Неприятната новина съобщава в социалната мрежа ръководството на читалище „Просвета“ в Малко Търново.На 83 години от този свят си отиде един от хората,превърнали се в жив пример за това как се пази българския дух в днешно време.
14040117_1183296201712083_1675867911484740514_n

Смъртта на Иван Войков е покрусила не само семейството и близките му, но и тези,които дори и само веднъж са се видели и срещнали с него. Защото той със сигурност е оставил впечатляващи мигове от тази среща и заразяващи емоции като Човек и Българин.
Истински син на Странджа,певец, самодеец, отдал цялата си душа и енергия за запазване на българщината, този мъж ще остане завинаги с сърцата на своите съграждани и колеги.
Ето какво още пишат от читалището в Малко Търново в своя профил на социалната мрежа:

“ Днес се разделяме с един прекрасен ЧОВЕК, лъчезарен и добър, певец и съхранител на странджанските традиции, всеотдаен самодеец на читалището, винаги готов да се включи в инициативите ни, двигателят на игрите “ Филеци“ – Иван Войков. За нас той беше приятел, съветник и учител. Почивай в мир, бай Иване, много ще ни липсваш, ще останеш завинаги в сърцата ни и никога няма да те забравим…“

Дора Мунчева