Приморско с блестящо представяне на „Ваканция Спа Експо“

С атрактивен щанд Община Приморско се представи на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“, провела се в София от 14 до 16 февруари.

За поредна година морската община взе участие във водещото събитие за туристическата индустрия, което събра на едно място голяма част от представители на бранша. В него се включиха повече от 350 фирми изложители и над 20000 специалисти – участници, посетители и гости.
Община Приморско се представи на самостоятелен щанд, където посетителите можеха да се запознаят с рекламни материали, показващи чистото море, красивите плажове, живописната природа, древната история, еко пътеките и културните и спортни събития. Нямаше минувач, който да не спре, за да изгледа клипа от холограмата на древния тракийски жрец, който подканва хората да посетят Тракийското светилище Бегликташ и Историческия музей в Приморско.

На щанда на общината представиха и спортната надпревара Ултра Крос Триатлон „ Лъвско Сърце”. Състезанието, което през 2017 година успя да събере близо 150 души, които показаха своите умения в ултра дисциплините от: плуване в залив Перла – 3 км, планинско колоездене из Странджа – 116 км и бягане в резерват Ропотамо – 21 км. Тази година Приморско отново ще бъде притегателен център на много адреналин и емоции с третото издание на „ Лъвско Сърце 2018”.
На изложението се проведоха и редица срещи и разговори с представители на туристически агенции, които изявиха желание да включат в своите туристически пакети и забележителностите на Приморско.
Щандът на Приморско с интерес разгледа и министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя изрази задоволство от иновативния начин, по който морският курорт представя туристическият си потенциал.

Дора Мунчева