„Продаваме дипломи“ свободно се рекламира във фейсбук.

На изненадващата оферта се натъкна екипът ни в момент, в който бе приет в една от фейсбук групите на диаспората ни във Великобритания. Изглежда, че бизнеса с платени дипломи продължава и производителите им не се притесняват нито от прокуратурата, нито от полицията. На снимката ясно се вижда предложението на един от членовете на групата, който не се страхува да оферира публично нелегалната дейност.

Тук ясно личи, че въпросните търговци имат контакти в системата на образованието, защото дипломите, който се предлагат са за основно, средно и висше образование. Настоящият случай е и нагледен пример, за последиците, които подобна търговия оказва върху обществото, като самите продавачи ако имаха реално образование, щяха да знаят, че това, което правят е престъпление и нямаше така явно да предлагат услугите си.13903251_10154110809669930_2901589350786668119_n

Опитахме се направим запитване към въпросните търговци, но все още нямаме отговор. Очаквайте втори материал по темата, ако случайно решат да отговорят преди да са прочели тази новина.

Собственик на strandjanews.com

Facebook