Пуснаха под гаранция обвинения училищен директор Радев

Директорът на училището от приморското село Ново Паничарево, който бе обвинен в блудство с ученичка, вече е на свобода, съобщава 24 часа. Бургаският окръжен съд е изменил домашният арест на Радев с парична гаранция от 3 000 лева.

Директорът бе под домашен арест вкъщи от 28 септември тази година, а скандалът избухна два дни по-рано, когато той беше зрелищно арестуван в сградата на училището в селото.

Според прокуратурата Радев е осъществил блудствени действия с 14-годишната Радостина Х. От Ново Паничарево, имало е данни и за още три ученички.

Тогава тази новина шокира всички в селото- от кмета, до близки, съседи, родители и останали учители и ученици в училището. Според хората, които го познават, Радев е перфектен в работата си като учител по руски език и безупречен ръководител на училището. Никога досега в селото не е ставало и дума за подобни действия от негова страна и затова всички бяха потресени. Семейството му е с авторитет, тъй като съпругата му също е преподавател по български език. Започна и подписка в негова защита. Самият Радев също заяви открито пред журналисти , че става дума за вендета от три ромски фамилии от селото.

Дора Мунчева