Река Велека отново излезе от коритото си, пътят към Синеморец е затворен!

Преди половин час е затворен пътя между Ахтопол и Синеморец. Забранено е движението на всички автомобили през този участък, съобщиха от Областно пътно управление – Бургас. На място са екипи на КАТ и Гранична полиция. От община Царево също са на място.

Критично е било обаче положението вчера в по-горните части на реката- край местността Качул и село Кости. Там придошлата вода е изправила на нокти кметовете, тъй като неведнъж са били наводнявани както земеделски насаждения, така къщи и вили и ловни полета. Показателни за това са снимките, публикувани в социалната мрежа вчера и днес от малкотърновския регион и село Кости.

Сега там ситуацията вече е спокойно, увери ни и кметът на Кости Антон Ангелов. Реката е започнала да влиза бавно в коритото си, дъждът намалява и няма опасност от заливане на къщи и други прострнства в селото. Същата била ситуацията и в село Бродилово.
„Този път мина всичко добре. Снощи до 11.30 часа бяхме нащрек, но ,слава богу, всичко се размина „-коментира още кметът на най-потърпевшото село в тези ситуации Кости.

Дора Мунчева