Рибари по Южното Черноморие : Паламудът още е тук!

Богатият улов на паламуд продължава да радва рибарите по Южното Черноморие. Сезонът тази година е повече от успешен, а късметът е споходил всички.

Последните седмици почти няма ден, в който лодка да се върне празна. Паламудът все още е тук и на добър улов се радват почти всички , влизащи всяка вечер в морето. Рибата вече е с тегло близо килограм и според морските вълци е идеална за всякакъв вид консервиране.
Цената на прясната риба се определя от количеството и. От първоначалните 10 лева за килограм на дребно сега тя е свалена на шест. Някои продават и по 4- 5 лева парчето. Офертите са различни според настроението на рибарите и количеството им улов. Освен припечелването на някой лев, богатият улов носи още настроение и самочувствие на морските вълци. Много от рибата се изкупува още на пристанищата с излизането на лодките, друга пък отива във фризерите и се продава по- късно.

14284900_1250951998270714_1038474809_o

„Толкова риба наистина е нямало в последните години. Което е добре за всички. И за нас, и за хората решили да си купят пресен паламуд. Все пак тази риба е емблема на черноморските градчета и хората наистина я търсят. А щом има риба , всички са доволни. Дай боже, да продължи така още месец.“- накратко коментира сезона един от морските вълци на пристанището в Царево.
Сега те се надяват времето да се задържи добро, а късмета да не ги изоставя до края на този риболовен сезон.
Освен паламуд рибари се радват и на изключително вкусния чернокоп и сафрид.

Дора Мунчева