Световен ден на думата “ Благодаря“

Без да се преувеличава 11 януари може да се нарече „най-учтивата“ дата в годината – днес е Световен Ден на думата “ Благодаря“ (International Thank You Day).

Всички от нас са добре запознати със стойността на добрият тон и маниерите, нуждата от тях в ежедневието. Повечето благодарности, които изразяваме към някого ги отправяме сякаш случайно, без да мислим за тяхното значение. Въпреки това, думите на благодарност имат магически свойства – с тяхна помощ хората доставят радост един на друг, изразяват тяхното внимание и разменят положителни емоции – нещо, без което живота ни би бил скучен и мрачен.

Скрит мотив в много туристически гидове и ръководства е, че на туристите често се посочва, думата „благодаря“, изречена дори с акцент наблягащ на езика на приемащата страна, увеличава скоростта, качеството на услугата и помага за изграждането на спокойна и приятна почивка.

Психолозите смятат, че думите на благодарност – това са “ словесни ласки“, които могат душевно да стоплят и успокояват хората. Основното нещо е, че думите на благодарност трябва да се говорат от сърце!

Не е съвпадение, че отдавна има едно мъдро поверие в народа – не произнасяй „Благодаря“ в състояние на раздразнение.

Екипът на StrandjaNews отправя апел към всички наши читатели- Кажете днес поне едно “ Благодаря“, а ние също Ви казваме-“ Благодарим“, че ни се доверявате, четете и споделяте като надяваме, че в повечето от случаите се оказваме полезни за вас. Благодарим!!!

Инфо:praznici.eu

Дора Мунчева