Славеят на Странджа пее на традиционния събор в Ново Паничарево

Селото отбелязва традиционния си събор и се очаква там да се съберат стотици хора-местни жители и гости,които да уважат традиционното събитие.
„Отново залагаме на изцяло фолклорна програма. Мисля, че това е правилното решение за един традиционен празник за село, намиращо се в Странджа. А какъв по- подходящ гост тази година от обичаната от всички Жечка Сланинкова. И затова съм убедена, че довечера наистина ще има много настроение, много българска народна музика, песни и хора. Така, че нека заповяда , който желае,ще бъде добре дошъл“-коментира накратко кметът на селото Яна Жекова.
Празникът тази година е и малко по- специален за селото, защото се отбелязва и друга кръгла годишнина,с която със сигурност селото може да се гордее- 90-години от откриването на местното читалище „Отец Паисий“. То е институцията,която е дала началото на творческия път на много млади фолклорни таланти,а и досега събира малки и големи самодейци.
Затова те също ще се представят довечера пред гостите на събора.
Утре в 10.30 часа ще започнат традиционните народни борби,в които участие вече са заявили малки и големи борци от зелия район.

Дора Мунчева