След бунтовете срещу рибна ферма в Приморско преди три години , рибарите там отново се надигат – този път срещу изграждането на мидена плантация !!!!

Те се срещат с бъдещия инвеститор във вторник.

Въпросът бе повдигнат от рибарите на провелата се преди дни среща с ръководството на ИАРА. Явно обаче недоволни от отговора мъжете от бранша се обърнаха и към кмета на общината- вярна ли е или не ширещата се неофициална информация. А тя е за изграждането на поредната мидена плантация срещу Северния плаж на Приморско . Кой е мераклията и защо се допуска това поискаха да знаят в детайли приморските рибари. И заявиха, че няма да допуснат това да се случи. Стана обаче ясно, че информацията не само е вярна, но и предстои нейната реализация.

18015511_1494372600595318_1099476236_o

А рибарите получиха пълното съдействие на кмета д-р Димитър Германов, който се ангажира да покани на обща среща с тях бъдещият инвеститор. Тази среща ще се състои на 25.04. вторник от 16.00 часа в Конферентната зала на община Приморско.
„Разбираме, че при одобрението на подобна инвестиция общината е последната институция , от която се взима мнение. Одобренията стават от държавните такива- Басейнова Дирекция, Морска администрация, ИАРА и др . Да не забравяме, че вече имаме опит в подобни казуси- преди няколко години всички се надигнахме срещу изграждане на ферма за пъстърва. Тогава кметът отново застана зад нас и тази идея и до днес не е осъществена. Затова благодарим за съдействието и този път. Отново заставаме твърдо против подобна инвестиция. Достатъчно такива плантации има около Приморско. И достатъчно проблеми за всички създават те. Така че да е ясно- не искаме и то абсурдното в случая е срещу най- големия плаж Северния да се изгражда каквото и да било. Това просто е лудост. Няма да го допуснем. И ще го заявим на предстоящата среща пред който и да е инвеститорът, надявайки се,разбира се, той да дойде все пак“- коментираха от Рибарското сдружение в морския град.
Оттам се надяват на предстоящата среща да дойдат повече хора, не само рибари, а и други от туристическия бранш, които да изразят своята позиция относно подобни намерения.

Дора Мунчева