Фолклорен ансамбъл „ Приморско“ с концерт за 3 март

Самодейците зарадваха своите съграждани с концерт, посветен на 140 години от Освобождението на България.

Незабравим танцово-песенен букет, преплитащ в себе си българщина, родолюбие и фолклорно изкуство поднесоха талантливите самодейци на жителите и гостите на морския град. С песни и танци, съчетани с исторически факти за борбеността на българския народ и жаждата му за свобода, възпитаниците на Христо Йорданов събудиха възрожденския дух в залата на читалището и накараха публиката истински да съпреживее празника.

Знаменателното събитие уважи председателят на общинския съвет Златина Тюлиева и кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов, който отправи специален поздрав към изпълнителите и многобройната публика.Ето какво каца още той:

„Трети март е празник на една истинска победа!
Ден на жадуваното Освобождение, който отбелязва възкресението на един народ, чиято висока самобитна духовна и материална култура бе подложена на унижение. Незабравима дата, дата свещена, изстрадана, чакана столетия! Подвига на този ден е неизмерим, неподвластен на времето, защото всеки българин го носи в душата си, защото споменът за него разпалва, пречиства с онази изконна обич към Отечеството, което ни прави горди българи.
Нека помним, нека бъдем единни и носим в сърцата си гордия български дух!
Поклон пред величието на всички страдалци, загинали за свободата на България!
Честит празник!”

Дора Мунчева