Футболни отбори и фенове в Бургаско изригнаха: Нека спрем с мутренското поведение на терена!

Десет отбора от А “ ОФГ“ се включват в подписката, с която настояват за толерантно поведение на терена, както и честно и коректно съдийство.
Поводът – излезлите решения за наказанията на футболисти и треньор на царевския футболен клуб „Странджанец“ след разигралите се грозни сцени на последния им мач като домакини срещу отбора на Русокастро. Припомняме, че за мача в предишната неделя ви разказахме в предходна наша новина.
Според официалния делегат на мача Стоян Вътев футболист на Царево е ритал съдията, а неговите съотборници и публика са се намесили и само полицията е предотвратила масово меле на терена. Според хората на скамейките обаче и нашият репортер , който изгледа цялото второ полувреме до прекъсването на срещата от главния съдия Павлин Тютюнджан , това не отговаря на истината. Това, което всички видяха на терена, беше изключително грубата игра от страна на гостите , която доведе и до сериозна контузия на един от играчите на домакините и последва принудителна смяна, както и крайно арогантното поведение и нецензурни реплики през цялото време от страна на един от футболистите от тима на гостите.
„Това е абсолютно безумие, такива наказания за нашия отбор за неща, които не стоят точно така. Докога ще продължава това поведение от страна на някои отбори. Въпросните ни съперници се държат по този начин на всичките си срещи, независимо като гости или домакини. Да, започваме подписка, подкрепиха ни още десет отбора от нашата А ОФГ. С нея ако не постигнем друго, искаме да кажем на управляващите БФС: Нека сложим края на мутренското поведение на терена. Минаха тези времена! Нека спрат заплахите, обидите и чувството за безнаказаност у някои от футболистите. Не може да продължава така! „- изригна треньорът на „Странджанец“ Царево Дико Киряков- Куша , чиито нерви срещу безобразното съдийство също не издържаха миналата неделя. Самият той е наказан да изпълнява функциите си за 5 срещи , трима от неговите играчи са наказани съответно за една година, 6 и 2 срещи. Царевският отбор е получил и последно предупреждение за лишаване от домакинство както и парична глоба.

Дора Мунчева