Честит имен ден на младата гордост на Странджа- народния певец Костадин Михайлов!

На днешния светъл християнски празник имен ден празнува и обичаният от всички, станал вече едно от лицата на Странджа, певецът зарадвал безброй пъти млади и стари- Костадин Михайлов. Преди минути наш репортер реши да го потърси и честити личния му празник. Открихме го в центъра на родното му любимо село в сърцето на Странджа- Бродилово. След като благодари, видимо развълнуван той отдели няколко минути да ти разкаже как и с кого ще празнува днес и какво му предстои в професионален план. Не пропусна да коментира и скандалът, който избухна между община Царево и провелият се снощи в София Нестинарски фестивал, който той определи категорично като “ безобразие и кощунство“. Ето какво каза той за СтранджаНюз в минутките, през които, разбира се , телефонът му не спря да звъни.

18600722_1440408682695873_291236614_n

– Здравей, Динко! Честит имен ден, бъди жив и здрав и продължавай да правиш, това,което можеш и което ти носи морално удовлетворение!
– Благодаря сърдечно, наистина Ви благодаря от сърце!!
– Къде те откриваме на днешния празник ?
– На мегдана , в Бродилово. Това е мястото, където се връщам всяка свободна минута и където са моите приятели и всичко, което най- много обичам на този свят. Това е Странджа, която за мен е света!
– Динко, днес е специален ден за хората в Странджа, денят на свети Костадин, както го наричат тук. Предполагам вниманието към теб е било огромно от сутринта?
– Оооо, да от рано сутринта телефонът ми не спира да звъни. Дадох вече и много интервюта- за различни радио, в които съм гостувал..Така че наистина съм поласкан и развълнуван естествено.
– Как ще отпразнуваш днешния ден ?
– За съжаление в късния следобед ще пътувам и големият купон ще е в Бургас заедно с моята Стели и приятели. Но задължително преди това ще отида до параклиса тук край Бродилово, ще запаля свещичка и ще благодаря на св.Костадин за това, че бди над мен.

18600793_1440408722695869_1599636677_n

– Макар и празничен да е този ден за теб , не мога да подмина нещо не особено приятно, което се случи в предните дни.А именно-напрежението между община Царево и провелият се снощи в София Фестивал на огъня и нестинарите, което според местните тук е подигравка и обругаване на ритуала?
– Да, наистина е жалко, това, което се случи!Само да кажа за тези, които не знаят- моето име беше също грозно замесено в това, беше разпостранена новина, че АЗ съм един от организаторите. Което беше пълна лъжа. Та аз бях първият, който заяви в радиоефир,че това е недопусимо, защото нестинарството е запазено и отвоювано от хората в Странджа. То е част от нематериалното културно наследство в списъка на ЮНЕСКО и подобни заигравания могат да ни докарат сериозни последици. Така че, нямам нищо общо, а доколкото разбрах снощи нестинари все пак в София е имало- какви и откъде, предстои да разберем.

18600880_1440408709362537_1912131284_n
– Какво ти предстои като най- важно в професионален план, освен конкурсите, които не спираш да организираш с идеята да търсиш млади таланти? Последният преди дни-“ С песните на Магда Пушкарова“
– Да, страхотно премина и този конкурс. Открихме наистина много таланти- малки и по-големи, за което благодаря на тях и техните ръководители. Но за всички, които харесват моите песни -нека заповядат на големия ми концерт в Летния театър в Бургас на…15.08.- Денят на Света Богородица. Датата не е случайна- роден съм на 14.08. Така, че освен 26-тия си рожден ден ще отпразнуваме заедно и един от най-големите християнски празници. И се надявам Божията майка да продължи да ме пази и закриля!!!
– Какво ще пожелаеш на днешните именици?
– Да бъдат живи и здрави, да носят с гордост това хубаво български име и да пазят с цената на всичко българските традиции и ритуали. Защото именно те са това, което ни правят достойни българи!

Дора Мунчева