Читалището във Веселие чества 90 години от създаването си

С богата програма читалище „ Виделина – 1927“ отбеляза 90 години от създаването си. Пъстрият концерт от песни и танци бе посветен и на наближаващите Коледни и Новогодишни празници.
Концертът бе открит от талантливите жени от Дамската битова група на веселото село.

Пред многобройната публика бе представена и историята на културната институция от самото и създаване. Празничната програма продължи с великолепните изпълнения на танцьорите от ФТА „ Никола Гинов“.

В нея се включиха и народните певци Георги Недялков и Пламена Илиева. Истинска еуфория сред публиката предизвика изпълнението на 7 годишната Ива Цанкова. Меденият глас на талантливото дете, което е родом от Веселие, предизвика силни аплодисменти и същевременно подсказа, че има кой да продължи културното дело на селото.

По случай годишнината читалищното настоятелство връчи плакети и грамоти на хора, допринесли за съхранението и развитието на „Виделина – 1927“.
С плакет бе удостоен и кметът на община Приморско д-р Димитър Германов. Признанието получи председателят на общински съвет Златина Тюлиева, която поздрави юбилярите от името на градоначалника и също връчи плакет на читалището.

В края на празничната програма водещият Жоро Янакиев подкани всички да се хванат на българското хоро, което се изви пред сградата на читалището. Финалът за честването на юбилея бе красива заря, която оповести и началото на декемврийските празници.

Дора Мунчева