Шефът на полицията в Царево за инцидента в ромското гето снощи: Разпостранената информация за случилото е силно преувеличено и не отговаря на истината!

Това категорично заяви преди минути пред наш репортер лично началникът на царевската полиция инспектор Красимир Киров. Поводът- напрежението снощи в ромския квартал “ Мандрата“, което днес сутринта се предава в ужасяващ вариант от някои регионални медии.

14975791_1309135309119049_2128816700_o-300x169

„Да, имаше инцидент снощи към 22 30 часа. Ставаше въпрос за избухнал скандал първо между двама мъже от различни фамилии, в който последствие се включват техните роднини. Реагирахме веднага и на мястото са изпратени всички наши налични екипи. Които са се справили абсолютно адекватно. Задържани са седем души, трима са в бургаската болница. Образувано е досъдебно производство, по което работим. Това е! Какви жандармерии,какви ескалации на напрежението?Това е толкова преувеличено и невярно, че просто граничи с откровените лъжи. Така че,нека не насаждаме излишно напрежение и без това на колегите-и местните,и командированите, никак не им е лесно и подобни разпостранявани истории само вредят на всички. Всички знаят, че за този квартал “ Мандрата“ подобни инциденти не са нищо ново или изненада, или каквото и да е.“

Дора Мунчева