Беларусия е на ръба

Публикувано от

”Ние, беларусите, сме свещен народ. Готови сме да помогнем на всеки, дори във наша вреда, но ние никога няма да допуснем да бъдем манипулирани..”- подчертал в своята реч президентът на Беларус, Лукашенко, съобщиха от Беларуската телеграфна агенция (БЕЛТА)

В реч посветена на откриването на Шестото Всебеларуско народно събрание, провеждащо се във Минск под лозунга ”Единство. Развитие. Независимост.” , той завил следното:


”Настана време да осъзнаем, че ни омръзна да стоим на колене и да се кланяме. Ще
живеем и ще градим нашата страна така, както ние решим.”

Също така той наблегнл на това, че живота и управлението на страната зависи от народа и западните страни нямат никакво морално и политическо право да му се месят.

” Ескалацията на напрежението не е от полза нито на Белорусия, нито на Съединените Щати, нито на Европейския Съюз. Още повече че това е наш избор. Връщането към нормално политическо съгласие и пълноценно икономическо сътрудничество е в интерес на всички.”- пояснява президента.

”В Беларусия цветната революция нямаше шанс и затова с помощта на определени опозиционни сили беше направен опит не за цветна революция, а за държавен превра по подобие на немския блицкриг. Този път не се получи. Отвоювахме си държавата. Засега -резюмира Александър Лукашенко.
..

Напишете отговор