Битката на британците с коронавируса

Публикувано от

Британското правителство полага системни усилия да достигне 15 милиона ваксинирани тази седмица, съобщава Ройтерс.

Здравни работници, доброволци и дори министри предпочетоха този уикенд да са на поста си, за постигане на целта. За всички над 70  години, хронично болни, социални и здравни работници на първа линия, както и намиращите се във домовете за грижи за възрастни хора, се очаква да бъдат ваксинирани до понеделник.

Поради факта, определени групи от някои етнически малцинства отказват да се подложат на ваксиниране, около 30 министри от правителството ще предприемат посещения на ваксинационни центрове.

Обединеното кралство е първата западна държава, която започна ваксинация през декември, за да ограничи локдауните, при които икономиката на страната достигна загуби незапомнени от близо 300 години.


На 22 февруари се очаква да се вземе решение, според тогавашното епидемично състояние в страната, дали да се пристъпи към облекчаване на мерките, надявайки се училищата да отворят отново на 8 март. Ресторантите и баровете, според съботните публикации на някои медии вероятно ще започнат да обслужват на открито от Април, а забраните за групово събиране може би ще отпаднат през Май.

Животоспасяващата първа доза срещу коронавируса са получили над 14 милиона британци, при процент на усвояване около 90.

Мат Ханкок, министъра на здравеопазването, във интервю за Daily Telegraf е заявил, че очаква коронавируса, както вируса на грипа, да присъства в живота на страната до края на годината, като се надява дотогава да стане напълно излечим.
Най-добрите практики за лечение на короновируса, според министъра, ще бъдат интензивно наложени във британската система за клинични изпитания, за да бъдат получени нужните резултати в рамките на месеци, а не години.

Напишете отговор