В космоса раните заздравяват по-бързо, смята космонавтът Сергей Куд-Сверчков.

Публикувано от

Сергей Куд-Сверчков, руски космонавт, които в момента се намира на борда на Международната космическа станция ( МКС ), смята, че в космоса раните заздравяват по-бързо, отколкото на земята, но това изисква допълнителни изследвания. Това съобщава руският портал взглад.ру.

Този интересен факт е констатиран от космонавта в отговор на въпрос – влияе ли безтегловността на възстановяването на рани и разни наранявания.

По-бързото регенериране на тъканите вероятно се дължи на липсата на големи количества бактерии в космоса за разлика от земята, а също така и заради постоянно пречистване и изсушаване на въздуха. Този въпрос, по думите на обитателя на станцията, налага допълнително изучаване. Специалистите от Института за медико-биологически проблеми, според космонавта, вече работят над този феномен.

Сергей Куд-Сверчков има страница във руската социална мрежа ”В контакте”, където е поместено видеото https://vk.com/kudsverchkov .

Астронавтите на станцията са обучени да работят внимателно, за да избегнат травми, а предварителните изследвания по време на подготовката изключват всякакви изненади. Хронически заболявания, апендицит, тези изненади са напълно изключени. Също така, допълва Сергей, здравословното състояние на всички които са свързали живота си с космоса се следи през цялата им кариера.

Космонавтите са обучени да поставят инжекции, както венозно така и мускулно. По време на обучението си на Земята ,те минават специална подготовка за оказване на бърза помощ, сърдечно белодробна реанимация, използване на уреди за интубиране, дефибрилатори и кислородни маски.

Екипажът на станцията в момента включва граждани на три държави, японският астронавт Соити Нагути, американците Катлин Рубинс, Майкъл Хопкинс, Виктор Гловър и Шанън Уокъри, както и гражданите на Русия Сергей Рижиков и Сергей Куд-Сверчков.

През юли месец в руския отсек на станцията е била монтирана специална система за комуникация, от която двамата руски космонавти са много доволни и вече не се налага да използват американската.

Напишете отговор