В космоса раните заздравяват по-бързо, смята космонавтът Сергей Куд-Сверчков.

Сергей Куд-Сверчков, руски космонавт, които в момента се намира на борда на Международната космическа станция ( МКС ), смята, че в космоса раните заздравяват по-бързо, отколкото на земята, но това изисква допълнителни изследвания. Това съобщава руският портал взглад.ру.

Този интересен факт е констатиран от космонавта в отговор на въпрос – влияе ли безтегловността на възстановяването на рани и разни наранявания.

По-бързото регенериране на тъканите вероятно се дължи на липсата на големи количества бактерии в космоса за разлика от земята, а също така и заради постоянно пречистване и изсушаване на въздуха. Този въпрос, по думите на обитателя на станцията, налага допълнително изучаване. Специалистите от Института за медико-биологически проблеми, според космонавта, вече работят над този феномен.

Сергей Куд-Сверчков има страница във руската социална мрежа “В контакте“, където е поместено видеото https://vk.com/kudsverchkov .

Астронавтите на станцията са обучени да работят внимателно, за да избегнат травми, а предварителните изследвания по време на подготовката изключват всякакви изненади. Хронически заболявания, апендицит, тези изненади са напълно изключени. Също така, допълва Сергей, здравословното състояние на всички които са свързали живота си с космоса се следи през цялата им кариера.

Космонавтите са обучени да поставят инжекции, както венозно така и мускулно. По време на обучението си на Земята ,те минават специална подготовка за оказване на бърза помощ, сърдечно белодробна реанимация, използване на уреди за интубиране, дефибрилатори и кислородни маски.

Екипажът на станцията в момента включва граждани на три държави, японският астронавт Соити Нагути, американците Катлин Рубинс, Майкъл Хопкинс, Виктор Гловър и Шанън Уокъри, както и гражданите на Русия Сергей Рижиков и Сергей Куд-Сверчков.

През юли месец в руския отсек на станцията е била монтирана специална система за комуникация, от която двамата руски космонавти са много доволни и вече не се налага да използват американската.

Read Next

Руска ваксина за Донецката Народна Република

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d bloggers like this: