В Пловдив маските в градския транспорт са задължителни, минималната глоба е 300 лв.

Публикувано от

Пътниците в обществения градски транспорт са задължени да носят защитни маски, напомнят от Община Пловдив. Това е временна противоепидемични мярка, утвърдени със заповед на РЗИ-Пловдив заради нарасналото разпространението на COVID-19. Тя е в сила от 22 юли до 22 август.

От 300 до 1000 лв. е глобата, която компетентните органи могат да наложат за неносене на маска. При възможност контрольорите на общинското предприятие раздават маски на пътниците.

 „Повечето пътници спазват мерките, но има и граждани, които поради незнание или други причини, не носят маски. Нашата задача е да ги информираме и предупреждаваме“, е заявил заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов цитиран в сайта на общината след направената проверка съвместно с ОП „Организация и контрол на транспорта“ и Общинска полиция.

Проверките започнаха още миналия петък и ще продължат до крайния срок на заповедта.

По думите на заместник-кмета през целия ковид период са направени над 9000 проверки в градските автобуси, съставени са над 300 акта и стотици предупредителни протоколи. Той отбелязва, че без маски могат да пътуват само децата до 6-годишна възраст.

Екипи на „Организация и контрол на транспорта“ следят за задължителното редовно дезинфекциране на автобусите.

Източник: Община Пловдив

С маска в автобус

Напишете отговор