StrandjaNews

Десетима са задържани при операция та ГДНП и СДВР, осъществена под наблюдението на Специализираната прокуратура

Органите на реда доказаха, че могат да се справят с тежка операция. Това каза главният секретар на МВР г. комисар Ивайло Иванов на брифинг по повод операцията за разследване за незаконни действия при вноса и утилизирането на отпадъци.  В него участваха говорителят на главния прокурор Сийка Милева, Ангел Илиев, административен ръководител на Специализираната прокуратура, Ангел Кънев, зам.-административен ръководител на Специализираната прокуратура и Генка Брезашка, прокурор от Специализираната прокуратура. 

В операцията от МВР са участвали служители от СДВР и ГДНП, общо над 35 екипа и са проверени над 40 обекта, допълни главният секретар на МВР. Той определи операцията като една от най-трудните, но е доведена до успешен край, за което е помогнала добрата комуникация между институциите.

Говорителят на главния прокурор обяви, че като обвиняеми са задържани 10 лица. От тях 7 за организирана престъпна група, създадена с користна цел и с участието на длъжностни лица, а други 3 – за данъчни престъпления. Един от обвинените за участие в организирана престъпна група има повдигнато и вторично обвинение, то е за управление на опасни отпадъци. Спрямо четирима от участниците в групата прокуратурата ще поиска от съда да им се наложи най-тежката мярка „задържане под стража“, за други двама – „домашен арест“. На последния член на групата ще се изиска „парична гаранция“.

Read More

Реклами

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: