ЕС и Русия полагат усилия да подобрят отношенията си

Публикувано от

На среща между Лавров и Жозеп Борел е било наблегнато на главния проблем между Русия и Европейския Съюз.

Борел e заявил, че липсата на нормални отношения между Москва и Евросъюза, не носят полза на никой, съобщава руското онлайн издание взгляд.ру . При двата най-важни играча на евразийското пространство няма нормални отношения и това е основният проблем, който стои на дневен план. Лавров е посочил, че е готов да отговаря и на най-неудобните въпроси по време на срещата, за да не разочарова върховния представител.

Налага се в нашите отношения да има взаимно чувство на откровен диалог, е било заявено нееднократно от европейския представител преди посещението. Да се води диалог, да се обменят съобщения и да се стремим да намираме допирни точки, това всъщност е основната цел на дипломацията като цяло, когато нещата не вървят добре. Общуването между нас винаги трябва да е открито и честно, допълнил Борел, цитиран он РИА НОВОСТИ

Посещението на европейския представител е насрочено на 4-6 февруари. Дмитрий Песков, прес-секретарят на президента на Руската Федерация по-рано е предупредил, че ако върховният европейски дипломат пристигне с някакво категорично и недопустимо действие във връзка с Алексей Навални, то ще получи реципрочен отговор, съобщава още РИА НОВОСТИ.

Напишете отговор