Задържан е 40 годишен мъж във връзка с отрязаната глава в Тулон

Публикувано от

Френските средства за масова информация съобщават, че в град Тулон започна полицейка операция след като от прозорец на здание е изхвърлена кутия със отрязана човешка глава.

РИА Новости цитира френският вестник Nice-matin, според когото в полицията е било подадено заявление, сигнализиращо за обезглавен човек. Централното управление по обществена безопасност на Франция (DDSP) потвърждава по първоначални данни, че картонена кутия с отрязана човешка глава е била изхвърлена от прозорец.

Задържан е 40-годишен със окървавени ръце, който според свидетелите от местопрестъплението е същият, изхвърлил кутията от прозореца. Жандармерията е блокирала централната част на Лион, а също така улица Гарибалди и площад Лафайет, съобщава ТАСС, цитирайки вестниците Var Matin и Quest-France.

Да припомним, че през есента на 2020 на урок, посветен на свободата на словото, френския учител Самуел Пати показа карикатури на пророка Мохамед във френското списание Charlie Hebdo’ Въоръжен с кухненски нож млад човек, викайки ”Аллаху Акбар”, обезглави 47-годишния учител във един вагон на метрото на 16 октомври, след което беше застрелян от полицията. Нападението беше охарактеризирано от Президента Макрон като терористичен акт. Също така мъж беше осъден през ноември, затова, че е заплашил друг преподавател да му отреже главата, като на Самуел Пати.

Напишете отговор