Защо 29-ти юни е важна дата за всеки шофьор!

Публикувано от

29-ти юни е международният ден за безопасност на движението по пътищата, по този повод на територията на  Бургаски регион са предвидени полицейските беседи с подрастващи от детска градина до горен курс, като съобразено с възрастовите особености трябва да се дискутират теми за рисковите ситуации по пътищата с участието на деца.

Първите беседи, изнесени от инспектор Константин Вангелов от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас и инспектора по превенция Цветелина Рандева, се проведоха пред ученици от училище „Св.Св. Кирил и Методий” и Профилираната гимназия за романски езици „Г.С.Раковски”. В детайли бе засегната темата за детския пътен травматизъм, като пред подрастващите бяха очертани и основните фактори за настъпването му, сред които : несъобразяване на поведението на подрастващите / било като велосипедисти, скейтбордисти, пешеходци или водачи на електрически тротинетки/ с възможните рискови пътни ситуации. Като основен проблем бе посочено преминаването по пешеходни пътеки, като изискването велосипеда, скейтборда или тротинетката да се избутват, а водачът им да върви пеша по пътеката, масово не се спазва. Не на последно място бе дискутиран проблемът с водачите, които в нетрезво състояние или употребили наркотици, шофират, както в градска, така и в извънградска среда.

В утрешния ден е предвидена беседа с ученици от Професионалната гимназия по туризъм с участието на Началинкът на отдел „Охранителна полиция и КАТ” към ОДМВР – Бургас комисар Неделчо Рачев, в сряда – беседи с малчуганите от детска градина „Златното ключе”, а в четвъртък и петък – занимания със сборни групи от бургаските читалища.

Припомняме, че целта на Международния ден за пътна безопасност еповишаване чувствителността на младите шофьори, както и на пешеходците, заостряне на вниманието на обществото и възпитаване на нетърпимост към нарушителите на правилата за движение.

Напишете отговор