StrandjaNews

Информационен бюлетин 06.10.2020 г.

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

 

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – БУРГАС

 

ДИРЕКЦИЯ „ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

          

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : три кражби, две други криминални деяния, един пожар и едно ПТП. Образувани са три бързи производства. Разкрити са девет престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

В резултат на съвместните полицейски действия на служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас и  Пето Районно управление – Бургас по отношение кражбата на техника, лични документи и златни бижута, собственост на 51 годишна бургазлийка, осъществена на 30.09.т.г. от жилището й, разположено на ул. «Ради Николов» в кв. «Сарафово», е установен извършителя на деянието – това е 32 годишен бургазлия, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатите вещи. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

На 05.10.т.г. около 16.30 ч. служители от Районно управление – Поморие извършили проверка на 43 годишен помориец, като намерили и иззели суха тревна маса / марихуана/. При извършено претърсване в дома на помориецът, разположен на улица «Мусала», са намерени и иззети три пликчета и буркан със суха зелена тревна маса / марихуана/ – общото количество на намереното наркотично вещество е с тегло около 300 гр. Помориецът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Служители от Пето Районно управление – Бургас установили, че 57 годишен английски гражданин напуснал преждевремнно бургаски хотел на 22.09.т.г., като не заплатил последните три нощувки. Същият при напускането си откраднал два велосипеда, собственост на хотела. Англичанинът направил пълни самопризнания и върнал откраднатите вещи. Работата по случая продължава.

На 05.10.т.г. около 22.00 ч. във Второ Районно управление – Бургас е получено съобщение от 20 годишен бургазлия за това, че малко по-рано при преминаване през парк «Изгрев» в ж.к. «Славейков», му е отнета чантичка с : лични документи, сумата от 30 лв., дебитна карта и други лични вещи. В резултат на бързите полицейски действия е установено, че извършител на деянието е 21 годишен криминално проявен бургазлия, който е обявен за местно издирване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

ІІ. ПТП :

На 05.10.т.г. около 08.40 ч. в Районно управление – Карнобат е получено съобщение за настъпила самостоятелна катастрофа в пътната отсечка от Карнобат към с. Вълчин, общ. Сунгурларе, при която поради движение с несъобразена с атмосферните условия, състоянието на пътя и интензивността на трафика скорост, извън пътното платно излиза л.а. «Пежо 206», с бургаска регистрация, управляван от 36 годишен айтозлия. След излизане от пътния участък автомобила се преобръща. От ПТП пострадали спътниците на водача – двама айтозлии / на 33 и 39 години, които с контузии на главата и сътресение, са настанени за наблюдение в отделение «Неврохирургия» към УМБАЛ – Бургас/.

 

ІІІ. ПАБ :

На 05.10.т.г. около 17.00 ч. в Районно управление – Малко Търново е получено съобщение за пожар, възникнал в местността «Острата чука» край Малко Търново. Огънят е потушен от един противопожарен екип и двама огнеборци, петима служители на Районно управление – Малко Търново и дванадесет служители от Държавно горско стопанство – Малко Търново. Изгорели са около седем декара суха горска маса / клони, листа, храсти и няколко изгнили дървета/, но няма нанесени щети на горския фонд. Причините за инцидента са в процес на изясняване.

          

ІV. ДРУГИ :          

На 05.10.т.г. около 09.15 ч. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение за това, че на плажна ивица срещу пилоните на знамената е открито тялото на удавен мъж на видима възраст 60-65 години. В резултат на полицейските действия е установено, че това е 65 годишен мъж от Търговище. Тялото е откарано за аутопсия в отделение «Съдебна медицина» към УМБАЛ – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

Реклами

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: