StrandjaNews

Информационен бюлетин 09.09.2020 г.

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – БУРГАС

ДИРЕКЦИЯ „ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : девет кражби. Образувани са три бързи производства. Разкрити са 11 престъпления. 

 

I.РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

         В резултат на полицейските действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Пето Районно управление – Бургас са установени извършителите на взломната кражба на : сумата от 1 500 лв., златен мъжки пръстен, боен пистолет марка заедно с пълнител и 18 бойни патрони за него, както и връзка секретни ключове, собственост на 57 годишен бургазлия, осъществена на 03.09.т.г. за времето от 10.30 ч. до 12.30 ч. от дома му, разположен на ул. «Перущица», чрез взломяване на входната врата и последващо взломяване на неподвижна метална каса, намираща се в жилището. Това са двама македонски граждани / на 33 и 35 години/, които са задържани във Варна. Същите се придвижвали с лек автомобил «Ауди А 3», с македонска регистрация. Извършени са множество действия по разследването, сред които : оглед, разпити на свидетели, претърсване и изземване  и др. В автомобила на македонците са намерени и иззети откраднатия златният пръстен, бойния пистолет с пълнителя и намиращите се в него бойни патрони. Материалите по случая са докладвани в Бургаска районна прокуратура, като с прокурорско постановление извършителите са задържани за срок до 72 часа. С определение на Бургаски районен съд от 06.09.т.г. на обвиняемите е взета мярка за неотклонение «задържане под стража». Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

На 03.09.т.г. около 15.20 ч. в района пред сграда «Бисер» в Слънчев бряг, служители от Районно управление – Несебър извършили проверка на мъж на видима възраст около 30 години, който представил документ за самоличност – регистрационна карта, издадена от Държавната агенция за бежанците при Министерски съвет на 22 годишен нигерийски гражданин. Констатирано е, че визията на мъжа не отговаря на снимката в документа, както и че срока на документа е продължен до 28.11.2020 г. / изписано ръкописно с химикал без печат на компетентната институция – Държавна агенция за бежанците при МС, който да легитимира корекцията/. При извършената допълнителна проверка е установено, че представената регистрационна карта е обявена за невалиден от 01.06.2020 г., поради изгубване или кражба. Проверяваният мъж е отведен в Районно управление – Несебър, където е задържан за срок до 24 часа. От проведените съвместни оперативно-издирвателни мероприятия със служители от сектор «Миграция» при ОДМВР – Бургас, е констатирано, че задържания мъж е 30 годишен ганайски гражданин, който е с отказан статут на бежанец. Същият е обявен за общодържавно издирване, като незаконно пребиваващ в България с принудителна административна мярка – експулсиране. Мъжът е предаден на служители от сектор «Миграция» при ОДМВР – Бургас за изпълнение на принудителната административна мярка.

В резултат на съвместните полицейски действия на служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас и Второ Районно управление – Бургас е задържан 30 годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, който на :

– 19.08.т.г. от подземен гараж в бл. 193 в ж.к. «Славейков» откраднал два велосипеда на обща стойност 1 900 лв., собственост на 32 годишен бургазлия

           – 21.08.т.г. от подземен гараж в бл. 193 в ж.к. «Славейков» откраднал велосипед на стойност 320 лв., собственост на 43 годишен бургазлия, както и велосипед на руски гражданин на стойност 500 лв.

Бургазлията направил пълни самопризнания за извършените деяния и върнал част от откраднатите велосипеди. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.

         Служители от Пето Районно управление – Бургас установили и задържали извършителя на кражбата на велосипед на стойност 150 лв., собственост на 36 годишна бургазлийка, откраднат около 12.00 ч. на 11.08.т.г. в момент на безнадзорност от района пред пекарна, разположена в бл. 163 в ж.к. «Лазур» – това е 35 годишен криминално проявен бургазлия, който направил пълни самопризнания и посочил местоположението на откраднатия велосипед. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Служители от Участък Каблешково при Районно управление – Поморие установили извършителите на кражбата на контейнер за смет, собственост на Община – Поморие, осъществена на 25.08.т.г. около 03.00 ч. в с. Бата – това са двама 18 годишни криминално проявени младежи от селото. Откраднатият контейнер е намерен и иззет. Работата по случая продължава.

           На 08.09.т.г. около 15.00 ч. в Районно управление – Созопол е получено съобщение от 30 годишен созополчанин за това, че около 06.30 ч. от пейка на ул. «Люлин», му е извършена кражба на мобилен телефон на стойност около 700 лв. – в резултат на бързите полицейски действия е установен и задържан извършителя на деянието – това е 48 годишен криминално проявен кюстендилец, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатия мобилен телефон. По случая е образувано бързо производство.

Реклами

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: