StrandjaNews

Информационен бюлетин 09.10.2020 г.

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

 

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – БУРГАС

 

ДИРЕКЦИЯ „ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

          

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : три кражби, три други криминални деяния и три ПТП. Образувани са осем бързи производства. Разкрити са 14 престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 06.10.т.г. около 07.20 ч. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение от 29 годишен бургазлия за това, че чрез взломяване на входната врата, е проникнато в апартаменат му, разположен в бл. 113 в ж.к. «Лазур», откъдето е извършена кражба на телевизор, мобилен телефон, ръчен  часовник и сумата от 760 лв. В резултат на съвместните полицейски действия на служители от отдел «Криминална полиция» към ОДМВР – Бургас и Пето Районно управление – Бургас е установен извършителя на деянието – това е 26 годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, който върнал откраднатите вещи. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

На 05.10.т.г. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение от 40 годишна бургазлийка за това, че през незаключената врата на апартамента й, разположен в бл. 22 в ж.к. «Изгрев», е извършена кражба на два лаптопа, мобилен телефон и ръчен часовник. В резултат на съвместните полицейски действия на служители от отдел «Криминална полиция» към ОДМВР – Бургас и Пето Районно управление – Бургас е установен извършителя на деянието – това е 34 годишен криминално проявен и осъждан старозагорец, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатите вещи. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

 

ІІ. ПТП :

На 08.10.т.г. около 07.31 ч. на бургаската улица «Никола Петков» срещу бл. 16 в посока х-л «Мираж», лек автомобил «Дачия Лоджи», с бургаска регистрация, управляван от 52 годишен бургазлия,  отнема предимството и блъска пресичащата по пешеходната пътека 55 годишна бургазлийка, която с фрактура на шийката на бедрената кост, без опасност за живота, е настанена за наблюдение в ортопедично отделение към УМБАЛ – Бургас.

На 08.10.т.г. около 09.50 ч.на кръстовището на карнобатските улици «Москва» и «България», л.а. «Опел Тигра», с бургаска регистрация, управляван от 70 годишен карнобатлия, при извършване ан завой, отнема предичството и блъска пресичащия по пешеходната пътека 53 годишен карнобатлия, който без сериозни наранявания, е прегледан и освободен за домашно лечение.

На 08.10.т.г. около 21.00 ч. на пътя Бургас – Приморско, км. 34.500, лек автомобил «Сузуки Витара», с ремарке, с бургаска регистрация, управляван от 36 годишен бургазлия, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост в десен завой, самостоятелно катастрофира, преобръщайки се в банкета и блъскайки се в крайпътно дърво. От ПТП пострадал водачът на автомобила, който с охлузни рани по главата, дясната ръка и левия крак, без опасност за живота, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

Реклами

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: