StrandjaNews

Информационен бюлетин 29.05.2020 г.

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – БУРГАС

ДИРЕКЦИЯ „ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

          

   За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани: една кражба, две други криминални престъпления, един пожар и едно ПТП. Образувани са четири бързи производства.  Разкрити са девет престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:

    В резултат на допълнителните полицейски действия спрямо задържания от служители на отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас, Второ и Пето Районни управления – Бургас 29 годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, е установено, че същия на 19.05.т.г. около 01.05 ч. нанесъл материални щети в размер на 800 лв., след като взломил стъклото на входната плъзгаща врата на аптека, разположена в бл. 183 в ж.к. „Изгрев“, с цел да извърши кражба. Такава не е осъществена, поради задействане на сигнално-охранителната техника. Припомняме, че бургазлията на:

         – 22/23.05.т.г., чрез счупване на стъклото на входната врата проникнал в магазин за плодове и зеленчуци, разположен в бл. 177 в ж.к. «Славейков», откъдето откраднал метална касета със сумата от около 50 лв.

– 20/21.05.т.г., чрез счупване на стъклото на входната врата проникнал в магазин за плодове и зеленчуци, разположен в бл. 113 в ж.к. «Славейков», откъдето откраднал сумата от около 50 лв.

– 05.05.т.г., чрез счупване на панорамното стъкло проникнал в аптека, разположена в бл. 1 Б в к-с «Славейков», откъдето откраднал сумата от около 20 лв.

– 22.04.т.г. около 01.00 ч., чрез счупване прозореца на входната врата проникнал в аптека, разположена в бл. 1 Б в к-с «Славейков», откъдето откраднал сумата от около 80 лв.

– 22.04.т.г. около 00.11 ч., чрез счупване прозореца на заведение за бързо хранене, разположено в бл. 69 в ж.к. «Славейков», е направен опит за кражба от касовото чекмеже

– 08.04.т.г. около 02.10 ч. от чекмедже на касов апарат в заведение за бързо хранене, разположено в бл. 95 в ж.к. «Славейков» откраднал сумата от около 30 лв.

– 01.02.т.г. около 02.00 ч. от чекмедже на касов апарат в заведение за бързо хранене, разположено в бл. 95 в ж.к. «Славейков» откраднал сумата от около 20 лв.

– 28.01.т.г. около 01.15 ч., чрез взломяване на входната врата проникнал в заведение за бързо хранене, разположено в бл. 95 в ж.к. «Славейков», откъдето откраднал сумата от около 80 лв.

      29 годишния мъж направил пълни самопризнания по случаите. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас. По искане на Районна прокуратура – Бургас спрямо криминално проявения и осъждан бургазлия е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

ІІ. ПАБ:

   На 28.05.т.г. около 11.45 ч. в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение за запалена входна врата на апартамент, разположен на втория етаж в кооперация на ул. „Александровска“ № 82, ползван за кантора от частен съдебен изпълнител. Огънят е потушен от два противопожарни екипа и осем огнеборци. От инцидента обгоряла металната входна врата на кантората и е опушена касата на дървената врата на съседния апартамент. По време на инцидента в кантората се намирали две служителки и 58 годишен бургазлия, които не са пострадали. Причините за пожара, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Първо Районно управление – Бургас.

 

ІІІ. ПТП:

   На 28.05.т.г. около 15.00 ч. на айтоската улица „Хаджи Димитър“ срещу дом №36, поради движение с несъобразена скорост при излизане от десен завой, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътно дърво, л.а. „Фиат Дукато“, с бургаска регистрация, управляван от 65 годишен айтозлия, движещ се в посока от Айтос към Провадия. От ПТП пострадала спътничката и съпруга на водача – 62 годишна айтозлийка, която с травма в областта на гръдния е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

Реклами

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: