Ковид-паспортите може би ще станат реалност до края на лятото

Photo by Natã Romualdo from Pexels

Агенция „Фокус“ съобщава, че Швеция възнамерява да създаде дигитални „ваксинационни сертификати“, с които гражданите могат да пътуват в чужбина, да посещават близки или да отидат на ресторант . Според шведският министър на здравеопазването този сертификат ще спомогне да има повече желаещи да се ваксинират. Тя мисли сертификатите да се инсталират на телефоните на хората и да се използват като имунизационен паспорт, съобщават още от агенцията цитирани от vesti.bg.

Министърът за цифрово развитие на Швеция, Андерс Йгмен, смята идеята за сертификатите да бъде реализирана до 1 юни. Той съобщил, цитиран от агенция Фокус, че целта им е да приключат до края на лятото с изграждането на цифровата инфраструктура, когато много страни ще започнат да се отварят и да изискват “ваксинационен сертификат”.

От няколко месеца Дания и също лобира за цифрови паспорти и че това ще помогне на магазините и ресторантите да отворят по-рано.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви през януари, че подкрепя идеята за общ сертификат за ваксинация на ЕС.

Read Previous

ЕС и Русия полагат усилия да подобрят отношенията си

Read Next

Българи задържани с подправени удостоверения за отрицателен Ковид тест

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d bloggers like this: