Народното събрание разглежда ветото на президента върху разпоредба от Закона за съдебната власт

Народното събрание разглежда ветото на президента върху разпоредба от Закона за съдебната власт.

В програмата за тази пленарна седмица е първото четене на изменения в Кодекса на търговското корабоплаване, както и Законопроект за ратифициране на Споразумението за принос между Република България и Европейската инвестиционна банка по отношение на Паневропейския гаранционен фонд в отговор на COVID-19 и Споразумението за гаранция при първо поискване между първоначалните гаранти и присъединяващите се впоследствие гаранти и ЕИБ.

Иван Иванов от ПГ „БСП за България“ поиска от дневния ред да отпадне разглеждането на първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Той посочи, че подозира сериозен лобизъм с прокарването на този законопроект и изтъкна, че най-вероятно подобни промени ще нанесат удар върху оръжейната промишленост. Предложението му бе подложено на гласуване в пленарна зала, но не бе прието.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева представи постъпилите заявления от шестимата депутати, обявили вчера, че напускат ПГ „Коалиция за България“. В заявленията на петима от депутатите Красимир Янков, Димитър Стоянов, Николай Иванов, Георги Андреев и Лало Кирилов се посочва, че се обявяват за безпартийни народни представители, нечленуващи в парламентарна група. Като мотив се изтъква несъвместими ценностни различия с ръководството на групата.

Реклами

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: