От понеделник отварят за движение част от ул. “Даме Груев” в Пловдив

Публикувано от

Репомнтираният участък на улица „Даме Груев“ – от улица „Македония“ до улица „Охрид“, ще бъде отворен за движение на превозни средства в понеделник. Това е съобщил кметът Здравко Димитров, който вчера лично е проверил състоянието на улицата. На проверката са присъствали и общинските съветници Константин Георгиев, Владимир Кисьов и Евелин Парасков.

„Виждам, че строителите са си свършили работата в този участък и след като вчера Общински съвет-Пловдив гласува финансиране за останалите участъци, улицата ще бъде готова през тази година“, е заявил при инспекцията кметът Димитров, цитиран от сайта на общината.

„Разширено е пътното платно, което вече е четирилентово. Изградени са отводнителни шахти, тротоари, водопровод и канализация, както и улично осветление. Отворена е вече и улица „Лазо Войвода“, която досега е била задънена. Положена е и маркировката.

Предстои да започне работата едновременно по втория и третия етап на „Даме Груев“. Вече са минали отчуждителните процедури и има издадено строително разрешение. Изпълнителят трябва да изчака две седмици до влозането му в сила, като през това време ще подготви терена“, е обяснил заместник-градоначалникът по строителство Пламен Райчев.

По втори и трети участък на улицата движението ще се затваря поетапно – от кръстовище до кръстовище, за да бъде затруднението за жителите на Пловдив по-малко, е допълнил още той.

Източник: Община Пловдив

Асфалтиране (снимакта е илюстративна)

Напишете отговор