Паламуд

Паламуд с оризово вино

Публикувано от

Днес сме решили да пробваме нещо различно. Паламуд по ненашенски! За рецептата са необходими:

  • Нашенски паламуд, по възможност царевски , 8 филета , т.е 4 паламуда средно големи.
  • Оризово вино, а ако няма оризово, може да опитате по ваш избор и на ваша отговорност с бяло вино, а защо не дори бананово вино- такова произвеждат на остров Тенерифе.
  • Соев сос, има всякакви, Тариаки, Китайски и др. Изберете този, който отговаря на вашия вкус и джоб, или какъвто ви е под ръка, само проверете срокът на годност.
  • Необходими са още сол и захар, в съотношение една щипка сол към две лъжички захар, на изток може би лъжиците са супени, но за нашият край на хора с изтънчени и консервативни кулинарни предпочитания, моята препоръка е лъжиците да са чаени.
  • Слънчогледово олио, или друго растително, а ако искате да добавите средиземноморска нотка в ястието, заместете със зехтин, но такъв за готвене, защото има салатен, с който не препоръчвам да се готви.
  • Саке, японска алкохолна напитка, кояте се получава при ферментацията на ориз. На вкус наподобява на нещо между грозде, ябълка и банан. Тъй като може да Ви е трудно да намерите саке, ще се наложи най-вероятно да експериментирате с нещо друго. Аз лично ще пробвам с бърбън или ще продължа само с бялото вино.
  • Картофено нишесте

Посолете рибата и я оставете да постои 7 мин. Подсушете я с памучена кърпичка или салфетка. След това я оваляйте в картофеното нишесте. Налейте необходимито количество олио в тиган за пържене, загрейте олиото и изпържете рибата от двете страни.

След като се изпържи, извадете я от тигана, отстранете останалото олио, и в тигана добавете 4 супени лъжици от виното, което сте избрали да ползвате , соевия сос -4 с.л. , захар- 4 л. , саке или бърбън – 4 с.л. Включете на средн огън. След като сместа започне да завира и алкохола се изпари, добавете обратно рибата да се панира в соса и от двете страни.

Това е всичко, надяваме се да ви хареса. Една препоръка не гответе всичкия паламуд по този начин ако ви е за първи път, килограмът на рибата в магазина е 15 лв, опитайте с една риба, ако ви хареса следващия път пригответе повече.

Проверете съставките на продуктите за алергени, авторът и StrandjaNews , не носят отговотност за понесени вреди, в следствие на предоставената информация.

Photo by Paolo Botio: https://www.pexels.com/photo/person-preparing-sole-meunire-12588834/

Напишете отговор