Плащаме за синя зона чрез Вайбър, в Бургас.

Публикувано от

„Като една най-активните и иновативни общини, ние винаги се стремим да улесним нашите граждани и гости с модерни градски решения, които са приложими в ежедневието и им носят допълнителна добавена стойност“ – това е заявил Андрей Рунчев, директор на общинското предприятие “Транспорт” цитиран на сайта на Община Бургас.

Община Бургас съвместно с ДСК Мобайл (dsk Ventures) ще осигурята плащането за синя зона чрез банкова карта. Това ще става през Вайбър (Viber) с чатбот във Viber- CityGate.

Вайбър се ползва от 94% от хората със смартфони в страната, и с това си решение Община Бургас ще се опита да улесни паркирането и плащането за синя зона в града. Във Вайбър просто трябва да потърсите SityGate, да направите регистрация, да попълните данните от вашата банкова карта и да заплатите за паркирането на вашия автомобил.

След като инсталирате приложението на телефона си , то автоматично ще локализира вашето местонахождение. В приложениеоти можете да видите и кога работят зоните за паркиране, както и да получавате актуални новини.

В приложението има и опция за въвеждане на неограиюен брой автомобили и банкви карти. DSK Ventures , възнамеряват да въведат услугата и в други български общини.

Източник Община Бургас

Плащане за синя зона
Photo by Anete Lusina: https://www.pexels.com/photo/anonymous-guy-with-plastic-card-making-online-payment-using-smartphone-on-street-6353659/

Напишете отговор