Полицията в Съфолк въведе в употреба онлайн чат за безопасна комуникация с жертви на домашно насилие.

Публикувано от

Полицията в Съфолк успешно въведе употребата на онлайн чат за безопасна комуникация с жертви на домашно насилие като част от своята текуща стратегия за цифрова трансформация. Новото приложение използва множество функции за безопасност, като бутон за бърз изход, и не оставя следа в хронологията на браузъра.

Между април и юни 2020 г. е имало 65% увеличение на обажданията до Националната телефонна линия за домашно насилие в сравнение с първите три месеца на същата година. Това доведе до нова национална директива за увеличаване на подкрепата за жертвите на домашно насилие. За да се справят с това, Suffolk Police и Futr, управляваният от AI доставчик на Chat-as-a-Service, пуснаха пилотно решение за чат на живо, преди да разширят програмата, за да стартират специален пилотен проект за домашно насилие, способен да обработва по-сериозни запитвания.

По време на едномесечната пилотна схема 72,5% от взаимодействията бяха с нови потребители, а 27,5% бяха завръщащи се потребители, което показва честотата на повтарящите се взаимодействия. Средната продължителност на разговора е 40 минути, което показва, че жертвите са се чувствали удобно да водят подробен и задълбочен разговор чрез онлайн чат на жи.

Постоянното подобряване на дигиталното присъствие е ключова цел за Suffolk в съответствие с Националната полицейска цифрова стратегия 2020-2030 г., която се стреми да използва силата на цифровите технологии за защита на общностите в нашия бързо променящ се свят. През следващите пет години се предвижда, че полицията в Англия и Уелс ще похарчи между 7-9 милиарда GBP само за технологии.

„Полицейските сили на Обединеното кралство получават над 100 обаждания всеки час във връзка с домашно насилие, което е само върхът на айсберга, тъй като се изчислява, че само 18% от всички жертви съобщават за домашно насилие. Много хора, особено когато са разтревожени или уплашени, не искат да говорят по телефона – често на език, който не им е първи – с някого, когото не познават. Нашият пилотен чат на живо има незабавен езиков превод, който ни позволява да обясняваме по-добре възможностите на хората на техния първи език“, добави Роб Джоунс, помощник-началник на полицията в Съфолк.

 Анди Уилкинс, главен изпълнителен директор на Futr, каза: „Чатът на живо е наистина ценен инструмент в сценарии като тези. Не само позволява непроследими, тихи взаимодействия със службите за спешна помощ, но също така има предимствата да бъде многоезичен и да предлага постоянен запис на взаимодействията на жертвата с полицията. За сили като Suffolk чатът на живо осигурява равно поле, където жертвите получават една и съща скорост и последователност на отговор, без значение как имат достъп до услугата.

„Ние сме много горди, че си партнирахме с полицията на Съфолк по този важен пилотен проект и очакваме с нетърпение да внедрим постоянна услуга за поддръжка в чат на живо за жертви на домашно насилие през следващите месеци.“

Напишете отговор